TOP termékek

Blog

Ezerarcú játszótér

2021.03.06 14:36
Ezerarcú játszótér

Ezerarcú játszótér

játszótér általában közterületen elhelyezkedő, kikapcsolódásra, gyermekek szabadidejének eltöltésére alkalmas park, közterület vagy tér.

Már az őskorban is mindig játszottak valamivel a gyerekek: apró csontocskákból, kövekből, gallyakból saját maguk készítettek játékokat. Később, mikor rájöttek, hogy a gyermekek a játékoknál semminek sem örülnek jobban, elkezdték gyártani őket. 

 Egészen a 20. századig nem létezett játszótér. Ekkoriban építhették meg az elsőt Európában. Később az egész világon elterjedtek.

A legtöbb magyarországi játszótéren találunk csúszdát, mászókát, hintát. Régebben a játékokat fémből készítették, de ma már inkább a masszív fából készült játékok terjednek. Nyugat-Európában viszont egyre inkább leváltják a hagyományos csúszdát és hintát, helyette a különböző mászókák és akadálypályák a jellemzők.

Az utcán sétálva már messziről hallani, ha egy játszótérhez közeledünk. Az önfeledt játék mellett azonban elengedhetetlen, hogy közterületeink játszóterei biztonságosak, és a lehető legjobb minőségűek legyenek. A jó játékszer ezen kívül izgalmas, szórakoztat, és fejleszt is. Fontos, hogy a játszóterek az összes vonatkozó Eu-s előírásnak és magyar szabványnak (MSZ 1176) megfeleljenek.

Nehezen tudnánk annál felszabadultabb, jókedvűbb perceket elképzelni, mint amikor a játszótéri játékok kitörő energiával a gyerekek birtokába kerülnek. Manapság egyre több szálláshely is kéri játszótér kialakítását.

A szerencsésebb gyerekek otthonukban, saját kertjükben élhetik át a játszótér kínálta örömöket.

Ennek megvalósítása többféleképpen is elképzelhető. Vannak előre gyártott állványos csúszdák, állványos hinták, amivel könnyű dolgunk van. Csak megvásároljuk és a megfelelő helyet kiválasztva hamar használatba állíthatjuk őket.

De készíttethetünk rönkfa játszóteret is, amit aztán felszerelhetünk mindenféle hasznos kiegészítővel. Lakossági csúszdával, hintával, mászófallal, kormánykerékkel és egyéb játszótéri kiegészítővel. Kertünket díszíthetjük rönkfa kiülőkkel, rönkfa hintákkal is, biztosítva a nyugodt kikapcsolódás lehetőségét.

Bármelyik lehetőséget is választjuk, sokat teszünk vele gyermekünk egészséges fejlődése érdekében.