TOP termékek

Blog

Ősz a szabadban
18
Okt

Visszavonhatatlanul megérkezett az ősz. A szabadban kellemes melegben töltött idő lassan csak emlék lesz.

Január, február, jön a nyár!
26
Jan

Hamarosan véget érnek a borongós, hosszú téli napok. Mindenki vágyik már a napsütésre, a szabadban eltöltött időre!

Még van időnk megtervezni kertünk, udvarunk arculatát, igényünk, lehetőségeink figyelembevételével.

 

Vége a nyárnak
07
Okt

                                                                         

Októberben minden évben szembesülünk azzal, hogy búcsút inthetünk a meleg időnek.

A gyerekeket kevésbé érinti érzékenyen ez a tény, hiszen a játszótér, az udvar továbbra is számtalan sportra, játékra, kikapcsolódásra ad lehetőséget.

Nem beszélve arról, hogy néhány kerti játékot a lakásban is használhatnak.

 

Kerti játszóteret minden kisgyereknek!
05
Febr

Kerti játszóteret minden kisgyereknek

A saját kerti játszótérhez elég egy kis kreativitás, és gyermekünknek boldog birodalmat alkothatunk! Első lépésként mérjük fel, mekkora hellyel rendelkezünk.

Utána gondoljuk végig, hogy melyik az a játék, amivel szívesen játszik a gyermek a játszótéren. Hintázni szeret? Esetleg homokozni, vagy csúszdázni? Szerencsére ma már nincs akadálya annak, hogy ezek közül bármelyiket a kertünkbe varázsoljuk.

26
Jan

A boldog gyermekkor csúszdázással teljes

A szülőnek a legfontosabb, hogy gyermekét boldognak lássa. A gyermekkor a játékról és a tanulásról szól. A kezdeti időszakban a tanulás játékos formában értendő. Ez az ideális kor arra, hogy a gyerekeknek megtanítsuk a türelmet, fejlesszük a problémamegoldó képességüket.

                            Hogyan szereljük fel a csúszdánkat, hintánkat?
24
Jan

                                          Hogyan szereljük fel a csúszdánkat, hintánkat?

 

A kertben kialakított játszótér fontos eleme a csúszda.

A méret kiválasztásánál vegyük figyelembe azt, hogy milyen magas a torony, ahonnan a csúszdát indítani szeretnénk!

Ennek tudatában válasszuk ki a csúszda méretét.

Téli játszótér
18
Jan

                                                                             Téli játszótér

 

 

Télen pihen a természet, hogy aztán az első napsugarakkal újra éledhessen. Így tesz a játszótér is.

Kertünkben télen árván, kihasználatlanul állnak a csúszdák, hinták, homokozók.

Pihen a futóbicikli, a mászófal, de még a trambulinnak is csak a váza maradt kinn a hidegben.

A meleg még várat magára, de addig is vegyük számba azokat a játékokat, sporteszközöket, amelyekkel zárt térben is jól szórakozhatnak gyermekeink.

A játszótér
14
Nov

                                                              

 

Néhány szó a játszóterek kialakulásáról

A városiasodás óta a gyerekek legtöbbször a lakóhelyükhöz közeli utcákon, tereken, pusztás tereken játszottak. Aztán az ipari forradalom és az azt követő urbanizáció, később pedig az autók és a forgalom megjelenése visszaszorította az odakint játszó gyerekek tömegét, mivel többé már nem volt biztonságos felügyelet nélkül kiengedni őket. Ekkor a fiatalok kénytelenek voltak sötét belső udvarokba játszani, ez viszont köztisztasági problémákat vetett fel. Mindezek következtében egyre inkább nőtt az igény rendes, elkülönített játszóterek kialakítására (1900-ra a városi lakosság nagyjából negyede gyerek volt). Az első játszóterek hazánkban különböző oktatási intézményekkel, iskolákkal, óvodákkal voltak összekapcsolhatók, de később (1906-1918.) megjelentek az oktatási intézményektől független játszóterek is.

A HINTÁZÁS JÓTÉKONY HATÁSAI
19
Júl

Az újszülött hamarabb megnyugszik, ha karban vagy bölcsőben ringatják, a kisgyerekek legkedvesebb játéka a hinta, de még a felnőttek is imádnak hintaszékben vagy függőágyban ejtőzni. A hinta a legrégibb, legegyszerűbb és a legnépszerűbb játékok egyike, de kevesen gondolnak arra, hogy egyben az egyik leghatékonyabb fejlesztő eszköz is.

Mi kerüljön a játszóterünkre?
18
Máj

Mi kerüljön a játszóterünkre?

Most, hogy gyerekeink idejük nagy részét otthon töltik, még nagyobb szükségük van a szabadtéri játékra, mint valaha! 

Manapság egyre többen terveznek saját célra használt játszóteret. Ennek elkészítéséhez szeretnénk ötleteket adni.

Csússzunk bele a nyárba!
22
Ápr

Csússzunk bele a nyárba!

 

Ki ne várná a nyarat? Nincs is jobb, mint a kellemes meleg, a szabadban eltöltött tartalmas játék.

Ehhez a játékhoz nyújtunk egy kis segítséget.

Szerencsés az, aki saját kertjében töltheti az időt, legyen az játékkal, vagy pihenéssel tarkítva.

Mászófal? Igen!
01
Ápr

Mászófal? Igen!

 A mászás az egyik legösztönösebb mozgásforma. A kisgyermekek esetében csak horizontális megközelítésben gondolunk rá, de miért ne lehetne ez a mozgás vertikális is?! A horizontális mászás fogalmának fontosságát ismerjük. A baba fejlődése során ez a lépés elengedhetetlen. Ha mégis kimarad, az később problémákat okozhat.

Tavasz? Akkor játszótér!
20
Márc

Tavasz? Akkor játszótér!

Végre vége lett ennek a hideg, havas, borongós téli időnek!

Itt  a tavasz, mindenki iparkodik ki a szabad levegőre. És ez Így is van rendjén!

A tavasz meleg napsugarai nemcsak a téli álmot alvó medvét csalogatják elő barlangjából, gyermekeink is a szabadba vágynak. Így aztán egyre gyakrabban halljuk: "Anya, apa, menjünk a játszótérre!" És valóban, miért is ne? A szabadtéri programok tervezésekor a játszótér a mindennapok kézenfekvő választása.

 

Futóbicikli
14
Márc

Nagyon régen, már ismerhettük a pedál nélküli kerékpárt. A biciklievolúció során hosszú volt az út a kezdeti járgányoktól a mai biciklicsodákig. Az ősi kerékpár ismét a reneszánszát éli, visszatért a pedál nélküli bicikli. Tanulóbicikliként ismét divat lett a futóbicikli használata. 

Kerticsuszda.hu termékei
10
Márc

Játszva fejleszt a csúszda

Hogyan fejleszti a csúszda gyerekeink idegrendszerét?

Míg a gyerekek szórakozásként tekintenek erre a szerkezetre, nem is sejtjük, hogy a csúszda milyen komoly fejlesztő hatással bír.

Szülői segítséggel már az egészen picik is használhatják az alacsonyabb változatokat.

A test irányításáért az idegrendszer felelős, amelynek fejlődéséhez sokféle inger szükséges a külvilágból. Miben segít a csúszdázás?

Fejleszti az Izmokat

A felmászás során sok izom működésbe lép fejlesztve a törzs és a vállöv izomzatát. A lejutásnál meg olykor a gravitáció ellen kell dolgozniuk, ekkor a törzsstabilizátorok kapcsolódhatnak be.

Hogyan válassza ki az ideális csúszdát?

Az elsődleges kérdés, hogy otthoni, vagy közösségi, kültéri, vagy beltéri csúszdában gondolkozik.

  • amennyiben közösségi felhasználásra keres csúszdát, kérjük kattintson ide és ismerkedjen meg speciális termékeinkkel
  • a beltérre tervezett termékek nem csak méretükben, de ellenállóságukban - pl. könnyebben fakulnak ki, a műanyag kevésbé áll ellen az UV sugaraknak - is különböznek, így különösen fontos, hogyha a kertben is használja a gyermek, játék után mindig kerüljön árnyékos helyre, legyen letakarva, hiszen óvni kell az időjárás káros hatásaitól
  • alaposan mérje fel, mekkora térben, hol szeretné használni és erre figyeljen a csúszda helyigényénél (mindig figyeljen a biztonsági körülményekre is!).
  • a kiválasztás fontos eleme a méret. Szűrőink segítségével biztos lehet benne, hogy az életkornak megfelelő csúszdát tudja kiválasztani
Ezerarcú játszótér
06
Márc

Ezerarcú játszótér

játszótér általában közterületen elhelyezkedő, kikapcsolódásra, gyermekek szabadidejének eltöltésére alkalmas park, közterület vagy tér.

Már az őskorban is mindig játszottak valamivel a gyerekek: apró csontocskákból, kövekből, gallyakból saját maguk készítettek játékokat. Később, mikor rájöttek, hogy a gyermekek a játékoknál semminek sem örülnek jobban, elkezdték gyártani őket. 

Trambulin választás lépései
28
Febr

A trambulin kiválasztásánál sokan tétováznak melyiket is válasszák. Ebben a döntésben szeretne segítségükre lenni a Kerticsuszda.hu a következő információkkal, a vásárlók által feltett leggyakoribb kérdések szempontjai alapján összeállított ismertetővel.

JÁTSZÓTÉR A KERTBEN?
19
Febr

JÁTSZÓTÉR A KERTBEN?

Persze, manapság már nem ritkaság. Egyre több szülő dönt amellett, hogy a kertben építtet saját játékbirodalmat gyermeke számára.

Amellett, hogy ezzel megoldódik a tartalmas délutáni program anélkül, hogy messzebbre – akár a több kilométer távolságra lévő játszótérre – kelljen menni, a szülőnek is könnyebbséget jelent, hiszen a házi munka végzése közben mégis a „szeme előtt” játszanak a lurkók.

 

Hintázzunk!
15
Febr

HINTÁZZUNK!

 

Manapság rengeteg helyen találkozhatunk különböző hintákkal, gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy egy gyermek úgy nőjön fel, hogy ne kerüljön kapcsolatba ezzel a közkedvelt játékkal. Gyermekeink hintázhatnak parkokban, játszótereken, bölcsődében, óvodában, a kertben sőt még akár a lakásban is egy kis állványra, vagy egy ajtófélfára függesztett hintaülőkében.

 

 

Miért éppen trambulin?
08
Febr

Miért éppen trambulin?

A szabadban végzett játék remek időtöltés a kicsiknek. Könnyen feltalálják magukat, de ha akad egy-két kerti játékszer, azonnal birtokba veszik.

A leg általánosabb természetesen a csúszda. Ki ne szeretne csúszdázni? Korábban már olvashattunk a www.kerticsuszda.hu csúszdakínálatáról akár a kertbe, de a lakásba elhelyezhető műanyag csúszdákról is.

A hinta is minden gyermek és felnőtt számára ismert. A ringatás, hintázás a biztonság érzetét idézi fel bennünk, megnyugtat, kikapcsol.

Most viszont egy olyan eszközről lesz szó, amit a szülők előszeretettel vásárolnak gyermekeiknek, főleg a melegebb idő beköszöntével, mert nagyon jól el tudják ütni vele az időt. A gyerkőcök imádnak ugrálni és kár tagadni, hogy rengeteg pozitív hatást gyakorolnak a fejlődésükre számos területen. Trükkös időtöltés, hiszen a gyermek valójában észre sem veszi, hogy sportol és edzi a testét, hiszen végig jól szórakozik.

Hogyan válasszunk csúszdát?
03
Febr

Hogyan válasszunk csúszdát?

 

Ebben a leírásban szeretnénk némi segítséget nyújtani mindenkinek, aki csúszda vásárlás előtt áll.

Egy csúszda élete 2.rész
17
Jan

Előző történetünk a retro játszótéri csúszdáról szólt. Az idő során ez a játék is nagy fejlődésen ment keresztül. Finomodott, szebb formát öltött, és elérhetőbb lett minden kisgyermek számára. A mai kor gyermekének nem kell feltétlenül játszótérre menni ezért a kellemes szórakozásért.

Egy csúszda élete. 1.rész
06
Jan

Történetem elég régre, 1968-ra tekint vissza a csúszda életében. Akkor, ha ezt a szót kiejtette valaki a száján „csúszda”, senkinek sem jutott más az eszébe, mint a játszótéren elterülő acél görgős monstrum.