TOP termékek

Blog

Hogyan hat a csúszda a gyermek fejlődésére

2020.11.23 13:59
Hogyan hat a csúszda a gyermek fejlődésére

Játszva fejleszt a csúszda

Hogyan fejleszti a csúszda gyerekeink idegrendszerét?

Míg a gyerekek szórakozásként tekintenek erre a szerkezetre, nem is sejtjük, hogy a csúszda milyen komoly fejlesztő hatással bír.

Szülői segítséggel már az egészen picik is használhatják az alacsonyabb változatokat.

A test irányításáért az idegrendszer felelős, amelynek fejlődéséhez sokféle inger szükséges a külvilágból. Miben segít a csúszdázás?

Fejleszti az Izmokat

A felmászás során sok izom működésbe lép fejlesztve a törzs és a vállöv izomzatát. A lejutásnál meg olykor a gravitáció ellen kell dolgozniuk, ekkor a törzsstabilizátorok kapcsolódhatnak be.

Segít tájékozódni a térben

A gyerkőcök, akik felmásznak, majd lecsúsznak a csúszdán, átélik a mélység és magasság érzését. A lejutás közben figyelniük kell arra, hogyan helyezkedjenek el a felületen ahhoz, hogy ne sodródjanak ki oldalra, és biztonságosan érjenek földet. Ez játékosan tanítja őket arra, hogy saját testük helyzetét beállítsák, és megtapasztalják a térben. 

Egyensúly

Csúszdázás során testhelyzetünk többször változik. Ezt a fülben lévő egyensúlyszerv érzékeli, és az idegrendszerrel karöltve azon dolgozik, hogy egyensúlyunkat meg tudjuk tartani. A csúszdázás ingerli a szervrendszert, így fejleszti is annak működését.

 

Koordinálja a mozgásokat

A csúszdára való felmászás nagy odafigyelést igényel. Szükség van a kéz és a láb összehangolt munkájára.

A gyerekek hamar ráéreznek ennek a technikájára, gyorsan elsajátítják hol kell fogni, hova kell lépni annak érdekében, hogy minél gyorsabban feljussanak a csúszda tetejére.

 

Áruházunkban csúszdából is kapható olyan, amit bent a lakásban is lehet használni. Kétféle hosszban kínáljuk, figyelembe véve a gyermek életkorát. Lekeríkett idomokkal, tetszetős színösszeállításban vidámságot visz a gyermek napjaiba. 

https://kerticsuszda.hu/sct/471446/Csuszda

A balesetek megelőzése érdekében soha ne hagyjuk gyermekünket szülői felügyelet nélkül a csúszdára mászni!