TOP termékek

Blog

JÁTSZÓTÉR A KERTBEN?

2021.02.19 21:33
JÁTSZÓTÉR A KERTBEN?

JÁTSZÓTÉR A KERTBEN?

Persze, manapság már nem ritkaság. Egyre több szülő dönt amellett, hogy a kertben építtet saját játékbirodalmat gyermeke számára.

Amellett, hogy ezzel megoldódik a tartalmas délutáni program anélkül, hogy messzebbre – akár a több kilométer távolságra lévő játszótérre – kelljen menni, a szülőnek is könnyebbséget jelent, hiszen a házi munka végzése közben mégis a „szeme előtt” játszanak a lurkók.

 

Azért, hogy ne szalmaláng életű legyen a játszóterünk sikere, gondoljuk végig alaposan, hogy milyen játékokat szeretnénk telepíteni:

  • Kihagyhatatlan a hinta, ami önállóan, de akár a játszóvár részeként is megállja a helyét. Számos hintafajta közül lehet már választani, attól függően, hogy egyedül vagy társaival szeret hintázni, esetleg a fekvőhelyzetet preferálja a gyerek.
  • A homokozó sok fantáziajátéknak az otthona, itt készülnek a finomabbnál finomabb fagyigombócok, de veszélyes ragadozókkal teli viharos tenger is lehet. Már vannak olyan megoldások, amik lehetővé teszik, hogy integráljuk a játszótorony szerkezetébe
  • A bátrabb gyerekek imádnak mászni. Kötélen vagy mászófalon is feljuthatnak a toronyba, kinek mi a kedvence.
  • A csúszda is örök kedvenc, már választhatunk olyat is, amihez hátulról slag rögzíthető, így nagy melegben vízi csúszdaként is funkcionálhat.
  • A biztonságot tartva szem előtt ajánlott az ütéscsillapítás megoldása akár homokkal vagy gumiszőnyeggel.
  • Kánikulában az árnyékolás adhat teret a szabadtéri játéknak.

A házi játszótér nagy előnye, hogy teljes mértékben a gyerekek igényeire szabható és köszönhetően a egyedi gyártásnak még a stílusa is tud igazodni a házéhoz.

A kerti játszótér nagy segítség a szülőknek. A csúszda, hinta, homokozó, kerti kiülő kellemes időtöltés lehet mindenkinek.