TOP termékek

Blog

Miért éppen trambulin?

2021.02.08 21:06
Miért éppen trambulin?

Miért éppen trambulin?

A szabadban végzett játék remek időtöltés a kicsiknek. Könnyen feltalálják magukat, de ha akad egy-két kerti játékszer, azonnal birtokba veszik.

A leg általánosabb természetesen a csúszda. Ki ne szeretne csúszdázni? Korábban már olvashattunk a www.kerticsuszda.hu csúszdakínálatáról akár a kertbe, de a lakásba elhelyezhető műanyag csúszdákról is.

A hinta is minden gyermek és felnőtt számára ismert. A ringatás, hintázás a biztonság érzetét idézi fel bennünk, megnyugtat, kikapcsol.

Most viszont egy olyan eszközről lesz szó, amit a szülők előszeretettel vásárolnak gyermekeiknek, főleg a melegebb idő beköszöntével, mert nagyon jól el tudják ütni vele az időt. A gyerkőcök imádnak ugrálni és kár tagadni, hogy rengeteg pozitív hatást gyakorolnak a fejlődésükre számos területen. Trükkös időtöltés, hiszen a gyermek valójában észre sem veszi, hogy sportol és edzi a testét, hiszen végig jól szórakozik.

Kitalálták már? Persze hogy a trambulinról beszélünk!

Ezt a mozgásformát a Csehek találták fel évekkel ezelőtt. Hazánkban most kezdi igazán virágkorát élni. A trambulin egy olyan eszköz, ami a gyerekek számára kimondottan jó hatással van a koordinációs készség kialakításában, az egyensúlyérzés és a testérzékelésben. Tanulmányok kimutatták, hogy a trambulinon való ugrálás pozitív hatással lehet a gyermektanulási készségeire.Az a gyermek, aki fiatal korában elkezd ugrálni, hamarabb kezdi el tudatosan kontrollálni mozdulatait, testét.

Milyen trambulint vásároljak?

A trambulin megfelelő méretének kiválasztásánál vegye figyelembe a területi lehetőségeket, de az elhelyezés helyének biztonságát is!

Szórakozási célra a lakáson belülre vásárolható trambulinok közül a rugókat elfedő szivacsréteggel rendelkező fajtákat, míg a kertbe vásárolható nagy trambulinok közül a hálós oldalúakat ajánljuk.

Fontos a biztonság! A trambulinban lehetőség szerint egyszerre csak egy személy tartózkodjon!

Amennyiben betartják a biztonsági előírásokat garantáljuk, hogy gyermeke és a trambulin elválaszthatatlan barátok lesznek!