TOP termékek

Blog

A boldog gyermekkor csúszdázással teljes

2022.01.26 11:34

A boldog gyermekkor csúszdázással teljes

A szülőnek a legfontosabb, hogy gyermekét boldognak lássa. A gyermekkor a játékról és a tanulásról szól. A kezdeti időszakban a tanulás játékos formában értendő. Ez az ideális kor arra, hogy a gyerekeknek megtanítsuk a türelmet, fejlesszük a problémamegoldó képességüket.

 

Ezért is kell nekik minél színesebben, izgalmasabban elmagyarázni, elmutogatni a dolgokat – erre pedig nincs is jobb módszer, mint minél több időt tölteni a játszótéren. Itt számos inger, társas kapcsolaton keresztül szerzett tapasztalaton keresztül tanulhatnak a gyerekeink. Ilyen tapasztalatok megszerzésére elég egy hagyományos csúszda.

Nagyon sok olyan játszótéri elem van, ami pontosan arra hivatott, hogy a gyerekeket a különféle készségterületeken fejlesszék. A már említett csúszda mondjuk azért tesz kiváló szolgálatot a gyerekek számára, mert türelmet, az előzékenységet tanít meg nekik. Nem is csoda, hogy nagy kedvence a gyerekeknek ez az eszköz, hiszen nagy élvezetet, izgalmat nyújt, amikor lecsúszhatnak – aztán már futnak is vissza a játékelem tetejére. Adódhat viszont olyan, hogy nem lehet korlátlanul használni a csúszdát, például ha egyszerre több gyerek is vár a sorára a létránál. Ilyenkor a gyerekek azt is megtanulják, hogy oda kell figyelni a másik gyerek kis kezére, nehogy rátapossanak. Nem indulhatnak el a csúszdán addig, amíg a másik ott ül a végén. Oda kell figyelni a másik testi épségére és ennek megtanulásának, illetve megtanításának nincs is jobb módja, mint a csúszdázás.