TOP termékek

Blog

Tavasz? Akkor játszótér!

2021.03.20 21:16
Tavasz? Akkor játszótér!

Tavasz? Akkor játszótér!

Végre vége lett ennek a hideg, havas, borongós téli időnek!

Itt  a tavasz, mindenki iparkodik ki a szabad levegőre. És ez Így is van rendjén!

A tavasz meleg napsugarai nemcsak a téli álmot alvó medvét csalogatják elő barlangjából, gyermekeink is a szabadba vágynak. Így aztán egyre gyakrabban halljuk: "Anya, apa, menjünk a játszótérre!" És valóban, miért is ne? A szabadtéri programok tervezésekor a játszótér a mindennapok kézenfekvő választása.

 


A gyermeki fejlődés alapvető eleme a játék és a mozgás, mely által gyermekünk felfedezheti képességeit, környezetét és gyermektársait. A játszótér sokféle lehetőséget kínál a készségek fejlesztésére, a sokrétű tapasztalatszerzésre, szabad teret nyújt a spontán játékhoz. Mindez nélkülözhetetlen az egészséges önbizalom kialakulásában. A felfedezési vágy és a fantázia kiélésével, kísérletezgetéssel nemcsak okosodik, hanem mozgásában és az emberi kapcsolatok terén is ügyesedik gyermekünk.

A jó játszótér elsősorban az, ahol minden érintett korosztály talál megfelelő játékot. Hintát, csúszdát, mászókát, kötélpályát. A jó játszótéren játszótéri kiegészítőkkel is találkozhatunk.Tavasz?

Ha már a gyermekünk kültéri szórakozását megoldottuk, ne felejtkezzünk el magunkról sem!

Szülőként a pihenés éppolyan fontos, mint a gyermeknek a játék, az tölt fel a mindennapokra, ad erőt, hogy szembenézzünk a világgal.

A pihenés mindenkinél más és mást jelent.

Van aki kirándul, más a barátaival tölti az időt egy-egy sütés-főzéssel egybekötött nap alkalmával, míg megint mások szeretnek egy jó könyv mellé leülni és kizárva a külvilágot befelé fordulni.

Ehhez ajánlunk kerti padokat, kiülőket, ahol akár egyedül, akár a barátokkal remek hangulatban telhet az idő