TOP termékek

Blog

Futóbicikli

2021.03.14 20:10
Futóbicikli

Nagyon régen, már ismerhettük a pedál nélküli kerékpárt. A biciklievolúció során hosszú volt az út a kezdeti járgányoktól a mai biciklicsodákig. Az ősi kerékpár ismét a reneszánszát éli, visszatért a pedál nélküli bicikli. Tanulóbicikliként ismét divat lett a futóbicikli használata. 

 

A futóbicikli igazi fejlesztő sportszer. Fejleszti a bölcsődés és óvodás korú gyermekeket. Régebben az volt az általános, hogy a gyermekek pótkerék segítségével tanultak meg biciklizni. Ma már azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek a futóbicikliken haladnak az intézményekbe vagy a játszóterekre. Futóbiciklijükön magabiztosan ülnek, nevetve, kacagva haladnak egyre gyorsabb tempóban.

  

A futóbicikli nagy biztonságot ad a gyermeknek. Pedálos társával ellentétben, a futóbiciklit használó gyermeknek a lába mindig a föld közelében van. A kisgyermek maga döntheti el, mikor teszi le a lábát, míg a pedálos bicikli esetben meg kell várnia, hogy a pedál "földközelbe" ér. Egyre hosszabb távolságot képes megtenni, anélkül, hogy lábát letámassza.

 

A futóbicikli segítségével a gyermek a saját tempójában tanul, ráérez az egyensúly kezelésére, míg korábban a pótkerekes megoldás során illegett-billegett. Kiváló segédeszköz a lendületkezelés biztonságos megismerésére. A gyermek a lejtőn haladva saját maga koordinálja a sebességét, leteszi a lábát, ha lassítani akar és felhúzza, ha gyorsulni szeretne. 

A futóbicikli vagy más néven tanulóbiciklit már egészen kis korban, 1,5 éves kortól használhatják, ha stabilan járnak már lábukon. A kicsiknél változó, hogy milyen gyorsan tanulnak bele a futóbicikli használatába, de általánosságban elmondható, hogy 3-4 nap alatt ráéreznek az izére. Ez után már rohamos fejlődés veszi kezdetét, bátran kipróbálják a kisebb lejtőket és a kanyarodással is hamarosan megpróbálkoznak.  

Azok a gyerekek, akik futóbiciklin tanultak meg biciklizni, sokkal könnyebben kezelik az igazi kerékpárt, gyorsabban és biztonságosabban kerékpároznak majd, hiszen már tisztában vannak a lendület a gyorsulás okozta érzéssel és annak kezelésével.