TOP termékek

Blog

Kerticsuszda.hu termékei

2021.03.10 20:40
Kerticsuszda.hu termékei

Játszva fejleszt a csúszda

Hogyan fejleszti a csúszda gyerekeink idegrendszerét?

Míg a gyerekek szórakozásként tekintenek erre a szerkezetre, nem is sejtjük, hogy a csúszda milyen komoly fejlesztő hatással bír.

Szülői segítséggel már az egészen picik is használhatják az alacsonyabb változatokat.

A test irányításáért az idegrendszer felelős, amelynek fejlődéséhez sokféle inger szükséges a külvilágból. Miben segít a csúszdázás?

Fejleszti az Izmokat

A felmászás során sok izom működésbe lép fejlesztve a törzs és a vállöv izomzatát. A lejutásnál meg olykor a gravitáció ellen kell dolgozniuk, ekkor a törzsstabilizátorok kapcsolódhatnak be.

Hogyan válassza ki az ideális csúszdát?

Az elsődleges kérdés, hogy otthoni, vagy közösségi, kültéri, vagy beltéri csúszdában gondolkozik.

  • amennyiben közösségi felhasználásra keres csúszdát, kérjük kattintson ide és ismerkedjen meg speciális termékeinkkel
  • a beltérre tervezett termékek nem csak méretükben, de ellenállóságukban - pl. könnyebben fakulnak ki, a műanyag kevésbé áll ellen az UV sugaraknak - is különböznek, így különösen fontos, hogyha a kertben is használja a gyermek, játék után mindig kerüljön árnyékos helyre, legyen letakarva, hiszen óvni kell az időjárás káros hatásaitól
  • alaposan mérje fel, mekkora térben, hol szeretné használni és erre figyeljen a csúszda helyigényénél (mindig figyeljen a biztonsági körülményekre is!).
  • a kiválasztás fontos eleme a méret. Szűrőink segítségével biztos lehet benne, hogy az életkornak megfelelő csúszdát tudja kiválasztani

Most viszont egy olyan eszközről lesz szó, amit a szülők előszeretettel vásárolnak gyermekeiknek, főleg a melegebb idő beköszöntével, mert nagyon jól el tudják ütni vele az időt. A gyerkőcök imádnak ugrálni és kár tagadni, hogy rengeteg pozitív hatást gyakorolnak a fejlődésükre számos területen. Trükkös időtöltés, hiszen a gyermek valójában észre sem veszi, hogy sportol és edzi a testét, hiszen végig jól szórakozik.

A trambulin megfelelő méretének kiválasztásánál vegye figyelembe a területi lehetőségeket, de az elhelyezés helyének biztonságát is!

Szórakozási célra a lakáson belülre vásárolható trambulinok közül a rugókat elfedő szivacsréteggel rendelkező fajtákat, míg a kertbe vásárolható nagy trambulinok közül a hálós oldalúakat ajánljuk.

Fontos a biztonság! A trambulinban lehetőség szerint egyszerre csak egy személy tartózkodjon!

kerticsuszda.hu oldalon a csúszdákon kívül számos hintavásárlási lehetőséget talál a legkisebbektől a legnagyobbak részére is. Újdonságunk a kétszemélyes libikóka és a fém vázas hinta állvány. Fészekhintákból is többféle közül válogathat.