TOP termékek

Blog

Hogyan válasszunk csúszdát?

2021.02.03 21:31
Hogyan válasszunk csúszdát?

Hogyan válasszunk csúszdát?

 

Ebben a leírásban szeretnénk némi segítséget nyújtani mindenkinek, aki csúszda vásárlás előtt áll.

1.Legfontosabb a biztonság

Nekünk szülőknek a legfontosabb, hogy gyermekünket biztonságban tudjuk, még játék és sportolás közben is. A kerticsuszda.hu oldalon található összes termék megfelel a minőségi és biztonsági előírásoknak.

 

2. Saját, vagy közösségi célra?

 

A csúszdáinkat két nagyobb csoportba soroljuk. Vannak kerti csúszdák (Lakossági célra, saját használatra) és vannak közterületi csúszdák (Óvodák, iskolák, játszóterek elemei).

Amennyiben közösségi használatra keresünk csúszdát, mindenképpen a közterületi csúszdát válasszuk. Ezek a termékek közterületi tanúsítvánnyal ellátottak. Persze, ennek ellenére itt is fontos a rendeltetésszerű használat.

Ha saját használatra keresünk csúszdát, mindenképp vegyük figyelembe gyermekünk életkorát.

3 éves kor alatt a baby csúszdát tartjuk biztonságosnak. Ez a termék létrával együtt kapható, könnyen összeszerelhető. Előnye még, hogy egyszerűen lehet változtatni a helyét, akár a gyerekszobában is elfér.

Ennek a típusnak létezik egy nagyobb, magasabb változata is (2 m-es állványos csúszda). Szintén létrával együtt árusítjuk.

3 éves kor felett több lehetőség közül is választhatunk. Kerti csúszdáink két méretben kaphatóak.

Mindkét méretnek más indító magassága van, ezt érdemes figyelembe venni. Ezzel kapcsolatosan a termékek mellett a részletes leírásban pontos adatok is fel vannak tüntetve.

Az iránymutatást fontos betartani, mert egy alacsonyról induló csúszda nem nyújt akkora élményt használójának. Viszont, ha túl nagy a csúszda esési szöge, akkor az balesetveszélyes lehet!

A kerti csúszdák anyagában színezettek, ellenállnak az időjárás viszontagságainak.

 

3. Lakásba, vagy kertbe?

 

A kerti csúszdák használhatóak zárt térben is, bár méretükből adódóan inkább az udvar a megfelelő hely a számukra. Persze vannak kivételek, pl. játszóházak, gyermek és sportlétesítmények.

A lakásba szánt állványos csúszdákat is nyugodtan lehet kültéren használni, de számítani kell arra, hogy ezeknek az anyaga a hőingadozást kevésbé tűri. Az erős naptól kifakulhat, a fagytól mindenképpen védeni kell.

Remélem hasznos információkkal szolgáltunk minden kedves leendő vásárlónknak!